Lucas van Foreest

Sneek

Ik heb aan het NK in Sneek meegedaan van 27 april t/m 5 mei. Er waren 3 groepen, onder de 14, onder de 16 en onder de 20. Ik deed mee onder de 16, Ik stond 6de geplaatst met een rating van 2032. Ik deed mee in de groep t/m 16 jaar omdat ik dan meer tegenstand zou krijgen en ik graag leuke partijen speel.Playing blitz.Ik ging elke dag op en neer met de trein. Kinderen mogen gratis rijden bij Arriva in de vakantie, en het was meivakantie dus ik had geluk. Ik ging samen met Jorden en hij heeft een NS business card. Hier  kreeg hij altijd problemen mee omdat de conducteurs niet geloofden dat de kaart van hem was. Er was er een die ging dreigen met proces verbaal omdat Jorden zijn id kaart niet had meegenomen.

Sneek ligt in Friesland en is een kleine plaats waar niet veel te doen is. Wat wel bijzonder is is dat het de grootste provincie van Nederland is (wateren meegeteld). Ik raad het je niet aan om naar Friesland te gaan, want je kan daar niemand verstaan!

Bij de opening was er een Fries, waarschijnlijk de wethouder die een kwartuur (een kwart Ier is wel heel gek) begon te praten over wat je allemaal kan doen in Friesland. En daarna moesten we beginnen.

De eerste rond speelde tegen Rijk van Oosterbrugge(lol naam)(1488) met zwart en we speelden Konings-Indisch. Wit koos ervoor om de dames te ruilen en we kwamen in een ongeveer gelijk eindspel. Ik zag geen goed plan en ik dacht daarom heel lang na en ik kwam in tijdnood waarna ik verloren kwam te staan. Daarna begon Rijk(van Oosterbrugge lol) fouten te maken en kon ik nog remise maken. GELUKKIG had hij nog geen fide rating dus daal ik met deze partij tegen Rijk van Oosterbrugge niks.

In de 2de ronde moest ik tegen Dave(zeg: deef) Looier(zeg: loojer)(1988) Ik gaf een stuk weg, een tijdje later kwam Robby Kevlishvilli, de winnaar van de groep onder de 14 naar mij toe en vroeg aan mij hoe ik een stuk achter kwam te staan. Ik zei Robby dat ik het stuk terug zou winnen en dat het dus een soort offer was. Robby geloofde dat uiteraard niet en toen gingen we wedden. Maar een paar zetten later gaf Dave opeens een stuk weg! En daarna nog een! Toen stond ik een stuk voor en won ik zonder moeite, zowel de partij als de weddenschap :(.

De 3de ronde won ik van Mischa Senders met een rating van 2200. Daarna speelde ik remise tegen Marijn Den Hartog. Wel duurde die partij 6 uur.Daarna moest ik tegen Thomas Beerdsen, ik miste een simpel trucje, een nul dus. Daarna won ik nog van Thomas Mollema en speelde ik remise tegen Stijn gieben(2030) en Lars Vereggen(2100). Uiteindelijk haalde ik dus 6 uit 9 waarmee ik gedeeld tweede was geworden.

Het toernooi was leuk, er was gratis drinken, en gelukkig was het in Sneek omdat ik dan elke dag op en neer kon gaan, als het in Haarlem was geweest kon dat niet.

Als ik klaar was ging ik altijd tafeltennissen of voetballen met andere mensen. Dat was erg gezellig. Hieronder nog een paar leuke partijfragmenten.

Partij Lucas - Jasper Zwirs


Partij Micha Senders - Lucas